У нашому арсеналі з’явилася польова кухня!
Польова кухня – спеціальний транспортний засіб або причеп, призначені для приготування їжі та організації харчування в похідних умовах, на віддалених об’єктах, у військових частинах.
Базується на пересувному шасі або на платформі вантажного автомобіля. Має від одного до чотирьох котлів. Може включати в себе приміщення-їдальню.
У російській армії перші польові кухні з’явилися в 1898 році. До цього їжа в похідних умовах готувалася на вогнищі в котлах, що перевозилися в обозі. У 1896 році Військове міністерство оголосило конкурс на військово-польові кухні з призначенням грошових премій і певними технічними умовами: потрібно побудувати кухні двох типів: піхотної-артилерійську (4-колісну) і кавалерійську (2-колісну). Було представлено 15 зразків кухонь, найбільш розробленими були визнані кухні фірми «Криштов’, Брун’ і С-нь», які були рекомендовані військам. Після ряду випробувань в 1899-1900 роках, 30 січня 1901 послідувало Найвище веління про введення їх у військах.